Τα τοξικά απόβλητα και η Εθνική μας κληρονομιά

ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΑ                                                                                        
Ο Κωνσταντίνος Η. Κονοφάγος ήταν Έλληνας μεταλλουργός και χημικός μηχανικός, καθηγητής και πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ποιητής, συγγραφέας και πολιτικός. Διετέλεσε δήμαρχος Λαυρίου, βουλευτής Πρέβεζας και υπουργός Βιομηχανίας


Ο Κωνσταντίνος Κονοφάγος γλύτωσε στην κυριολεξία το Λαύριο την περίοδο του 1950, κατασκευάζοντας ένα ειδικό φίλτρο με λινό ύφασμα πολλαπλών τοιχώσεων που συνέλεγε το αρσενικό, το οποίο αποθηκευόταν σε υπόγειους χώρους καλά ασφαλισμένους. Το υλικό αυτό δεν απομακρύνθηκε ποτέ από το Λαύριο, με αποτέλεσμα τόννοι αρσενικού να βρίσκονται σήμερα στις αποθήκες του κτιρίου Κονοφάγου.


                                                                                   

Κάποια θέμα χρήζουν άμεσης δημοσιοποίησης και ενημέρωσης, για να γνωρίζει ο κόσμος όλη την αλήθεια.
Φυσικά η Πολιτεία έχει αγνοήσει τελείως την μορφή του λαμπρού αυτού επιστήμονα, που γλύτωσε τότε το Λαύριο από την εξάπλωση του καρκίνου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι επί ημερών Κωνσταντίνου Κονοφάγου που ήταν αρχιμηχανικός στην Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου, δεν συνέβη ποτέ εργατικό ατύχημα, κάτι που αποτελεί φαινόμενο στον κόσμο.
Το 1952 ένας εργάτης πέφτει μέσα στο σιλό πετρωμάτων. Όλοι πιστεύουν πως είναι νεκρός. Ο αείμνηστος όμως Κωνσταντίνος Κονοφάγος ενεργεί άμεσα και από το κάτω μέρος του σιλό τοποθετεί συσκευές παραγωγής οξυγόνου και σωλήνες, για να φύγει η σκόνη και να αναπνέει ο εργάτης, σε περίπτωση που είναι ζωντανός. Μετά από τρία τέταρτα αγωνιώδους σκαψίματος για να βρεθεί ο άνθρωπος μέσα στα πετρώματα, τελικά βγήκε ζωντανός χωρίς ούτε μία γρατζουνιά.
Το εργατικό συνδικάτο συμβούλεψε τον εργάτη να πιέσει την εταιρεία για μεγάλη αποζημίωση όμως αυτός αρνήθηκε, λέγοντας ότι αφού με έσωσαν, δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω.
Με εισήγηση όμως του Κωνσταντίνου Κονοφάγου και πιέσεις προς την Γαλλική Εταιρεία, ο εργάτης τελικά αποζημιώθηκε και με το παραπάνω. Ο ίδιος ο Κονοφάγος είχε δηλώσει ότι εάν πέθαινε ο εργαζόμενος, δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίζει να εργάζεται στην Εταιρεία για λόγους συνείδησης.
Αυτό δείχνει λοιπόν ότι μόνο με ευσυνειδησία μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.
Σήμερα επιστήμονες με το ήθος του Κωνσταντίνου Κονοφάγου σπανίζουν και αν τυχόν τολμήσουν να υψώσουν ανάστημα, χαρακτηρίζονται γραφικοί και με την βοήθεια των ΜΜΕ κονιορτοποιούνται, όπως τα παλιά μεταλλεύματα του Λαυρίου.

Τι θα γίνει όμως με την τοξική βόμβα που υπάρχει ακόμα στα σπλάχνα της Λαυρεωτικής;
(25 τόνοι αρσενικού φυλαγμένοι και καλά προστατευμένοι από διαρροή, βρίσκονται ακόμα στα θεμέλια του κτιρίου Κονοφάγου).



Απολύτως τίποτα
Γιατί μας έχουν πείσει ότι πρώτα πρέπει να πληρώσουμε το χρέος μας, για να μη μας κατασχέσουν την Ελλάδα και μετά όλα τα άλλα...
Εγώ προτείνω αφού όλα καταλήγουν στο υπερταμείο και το υπερταμείο τα στέλνει στην Γερμανία, ας έρθουν να κατασχέσουν και το αρσενικό του Λαυρίου και να το στείλουν στο Βερολίνο, γιατί είναι και αυτό μέρος της Εθνικής μας περιουσίας ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ