ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τα παλιά καλά χρόνια γνώριζες ότι ανάμεσά σου μπορεί να είναι ένας σύντροφος πληρωμένος από τον Μανιαδάκη. Ακροναυπλία, αγώνες, αντίσταση.
Το σκηνικό εξελίχθηκε. Οι Μπουραντάδες έγιναν ΚΥΠ και επί Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ασφάλεια 60.000 ιδιώτες, περιπτεράδες, ταξιτζήδες, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, έτοιμοι να σε καταδώσουν μέσα σε μία κόλλα χαρτί. Μεγαλύτερο επίτευγμά τους η δολοφονία Λαμπράκη και υποκριτικά να αναρωτιέται ο "εθνάρχης" τους, "ποιός κυβερνάει αυτή την χώρα".
Εν μέρει είχε δίκαιο. Ήταν τόσοι πολλοί πλέον που όλοι ήθελαν να είναι αρχηγοί. Αμερικάνοι, Ισραηλίτες, ουδέτεροι παρατηρητές ξένων κέντρων, νεοταξικοί τέκτονες κάτω από την ασπίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, νέες αδελφότητες, χρήμα, εισροή στα σκοτεινά δωμάτια της εξουσίας, λευκά μαντήλια, ποδιές, λευκά γάντια και αίμα για να γεμίζει η τσέπη των πραγματικών εξουσιαστών αντιεξουσιαστών.
Τα χρόνια πέρασαν. Ένα νέο φρούτο από την στοά του Ιωάννη Μεταξά, ο Στέλιος Παττακός, στην τριανδρία της χούντας.
Είναι γνωστά. Η οικονομική συμφωνία χάλασε και επιστρέφει ο γέρος. Οι προοδευτικοί ελεύθεροι. Οι αστυνομικοί σκυμμένοι πάνω στους φακέλους, κυνηγάνε υπόγεια τους κομμουνιστές.
Το '76 ο τελευταίος Έλληνας αγωνιστής περνάει στο πάνθεο των ηρώων. Αλέξανδρος Παναγούλης. Αμέσως μετά, η 17 Νοέμβρη. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης είχε περάσει σε δίκη, στις 17 Νοέμβρη του 1969.
Πασόκ. Κατάργηση σωμάτων ασφαλείας. Η τρομοκρατία στις επάλξεις. Νεκροί αστυνομικοί βασανιστές, από το καθεστώς της χούντας. Τα πράγματα περιπλέκονται. Το '82 ο σημερινός αρχηγός της "Χρυσής Αυγής", πληρώνεται από την ΚΥΠ. Τα πράγματα δυσκολεύουν. Αναρχικοί χωρίς ιδεολογία, άμισθοι αιώνιοι φοιτητές, έντυπα αντιεξουσιαστικής τάσης με πολυτελείς εκδόσεις, χρήμα γύρω από αυτό που δήθεν ονόμαζαν αντιεξουσία. Η αναβάθμιση των Μπουραντάδων και του Καραμανλισμού. Κουκουλοφόροι, ίδιοι με τους δοσίλογους της κατοχής, το παίζουν ήρωες της αντιεξουσίας.
Έμμισθα ρεντίκολα των κυβερνητικών εντολών, σας λέμε ότι οι ήρωες δεν φοράνε κουκούλα και πεθαίνουν με τα μάτια ανοιχτά.
Χθες σκηνικό θεάτρου παλιάς και νέας εξουσίας. Τα έμμισθα παιδιά τους, βαθμοφόροι και μή, στους δρόμους. Το παλιό καθεστώς υψώνει ανάστημα στο νέο σχηματισμό και του λέει "είμαστε εδώ". Η πίτα της αντιεξουσίας θα μοιραστεί εξίσου και εκ νέου.
Είναι καιρός οι πολίτες να ορθώσουν λόγο, ανάστημα και αντίδραση απέναντι στα συστήματα της σκληρής διακυβέρνησης, γιατί το μέλλον μας είναι γεμάτο όπως το πάνε από φέρετρα νέων Λαμπράκηδων.
Εμείς δηλώνουμε δεν σας φοβόμαστε και σας ξέρουμε ποιοί είσαστε πίσω από τις κουκούλες και ποιά τα κέντρα εξουσίας σας.


ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΤΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ''ΝΕΚΥΙΑ''