ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ;

Αποτέλεσμα εικόνας για πολιτικη χρεοκοπια

ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΟΥΚΑ



Την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια, την αντιλαμβανόμαστε σαν να ανακαλύπτουμε τώρα την Αμερική...
Ίσως θα πρέπει να περάσουμε πρώτα στην ανάλυση των εννοιών και μετά στο οικονομικό φασματοσκόπειο που εμπεριέχει ίχνη χρώματος κομματικών εντολών και διακυβερνήσεων από ξένα κέντρα, που φέρουν μάλιστα την υπογραφή του ελληνικού λαού, που επί χρόνια σφραγίζει κυβερνητικά σχήματα, τα οποία αμβλύνουν την οικονομική γωνία και από 90 μοίρες ορθής τάσης, την έφτασαν στις 180 μοίρες της Κοιμωμένης του Χαλεπά ...





Τώρα ανακαλύψαμε την χρεωκοπία; Όταν ένα κράτος φέρνει εξαγώγιμα προϊόντα, στέλνοντας έξω εκατομμύρια νομισματικές μονάδες, χωρίς να μπορεί να τις αντισταθμίσει λόγω σταδιακής μείωσης της παραγωγικότητας αλλά και το κυριότερο την συμπίεση της πρωτογενούς παραγωγής στο 3%, ποιά έκπληξη μας διακατέχει τώρα;





Ο Περικλής Γιαννόπουλος αντιλαμβανόμενος την στροφή της ελληνικής Παιδείας προς την σκοτεινή
διανοουμενίστικη ευρωπαϊκή παιδεία, έκλεισε τα μάτια του για πάντα το 1910 ως διαμαρτυρία
γι'αυτούς που κόμιζαν γλαύκες στην Αθήνα, θρυμματίζοντας το πυθάρι του Διογένη.
Σήμερα, 105 χρόνια μετά, ελάχιστοι γνωρίζουν τον Περικλή Γιαννόπουλο αλλά και το πυθάρι του Διογένη ...
Βλέπεις, το πυθάρι του Διογένη μετατράπηκε σε θυρίδες τραπεζικών οίκων και ο Περικλής Γιαννόπουλος έπεσε στα χέρια μαύρων υφασμάτων, που θέλουν να φέρουν την αυγή στην Ελλάδα.


Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνος Μπρουμίδης,



Ο Έλληνας ζωγράφος Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, κατά την περίοδο του 1850 έδωσε φως στα όνειρα των Αμερικάνων με χρώμα ελληνικό. Τους έδωσε τα σύμβολα, τους δίδαξε τον κύκλο των θεών, τους άνοιξε τον ορίζοντα και έρχονται αυτοί σήμερα κουνώντας το δάχτυλο να μας επισημάνουν την χρεωκοπία.
Αυτοί που η ατυχία των αιώνων τους γέννησε χρεωκοπημένους από πολιτισμό...
Ποιός πραγματικά χρεωκόπησε;
Το Γιόμ Κιπούρ θα το αποκαλύψει και η σπηλιά του Πάνα που κρύβει στα σπλάχνα του ο λόφος, τον Πάνα που κάποιοι επιχειρούν σήμερα να τον ξανασκοτώσουν.
Δεν ακούνε όμως τον Κωστή Παλαμά πως "Ο Μέγας Παν δεν πέθανε,/όχι ο Παν δεν πεθαίνει!"
Τα σπλάχνα της Ελλάδος είναι συνδεδεμένα με ομφάλιο λώρο με την αρχαία Τηθύ μητέρα.
Σήμερα, οικονομικά μεθυσμένοι εισβολείς, στον ρόλο του Πενθέα θέλουν να απογυμνώσουν την χώρα μας.


ΠΕΝΘΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΙΝΑΔΕΣ

Μα οι Μαινάδα όπως στον Θηβαϊκό κύκλο, πάντα θα νικά και θα παίρνει το κεφάλι του Πενθέα.
Η χρεωκοπία αναλύεται για όσους δεν έχουν χρέος στον κόπο. Και οι Έλληνες κόπιασαν πολύ για να χτίσουν αυτή την Ιστορία. Και όπως λέει ο Ρωμαίος Κίκερων «Ει θεοί διαλέγονται τη των Ελλήνων γλώττη χρώνται».
Τι να μας πουν λοιπόν οι Κεϋνσιανιστές και οι Φριντμανιστές... Ας αναλύσουν όλοι μαζί τους οικονομικούς κύκλους του Ρώσου Κοντράτιεφ και εκεί δεν θα βρουν ποτέ την Ελλάδα.
Γιατί μπορεί να διαχειρίζονται οικονομικούς χάρτες, στατιστικά στοιχεία και αριθμούς αλλά τους λείπει το πιό βασικό : ο Πυθαγόρας.

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/loukiasofou

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ''ΝΕΚΥΙΑ''