Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ



Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας χθες και η Ελλάδα των μνημονίων και της χαμένης εθνικής ανεξαρτησίας, θέλησε να γιορτάσει, δίνοντας πριβέ "ΠΑΡΤΙ" στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς με απουσία των Δώδεκα Θεών αλλά με παρουσία πολλών κομματικών προδοτών.



Καμμένος και Σημίτης από τα κεντρικά πρόσωπα. Άραβες, πρεσβευτές, σεϊχηδες, μέλη πρεσβειών και η ελληνική Δημοκρατία με χοντρούς φακούς πρεσβυωπίας, να ψάχνει να διαβάσει στις προσκλήσεις του ελληνικού κράτους που εστάλησαν, πώς γράφεται η λέξη Ήθος και Ελευθερία. Φυσικά, όταν στο χώρο υπάρχει ένας Καμμένος ως αντιπρόσωπος της κυβέρνησης και παλαιοκομματικά στελέχη τύπου Σημίτη, μόνο η Δημοκρατία δεν ήταν εκεί...
Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους, ευχαριστούμε τον Σόϊμπλε, ευχαριστούμε την Μέρκελ, ευχαριστούμε τον "Ελληνοέλληνα" που μας πιστεύει ακόμα. Αυτό ήταν το κεντρικό νόημα, ένα νόημα που με την μορφή αλυσσοπρίονου, αφαίρεσε "δημοκρατικά" τμήμα της χλωρίδας του ιερού χώρου, για να φαίνεται καλύτερα ο Ναός.




Καναπεδάκια, ψητά, κρασιά και σαμπάνιες και απέναντι η σβησμένη φωτιά του Ηφαίστου...
Ένα εγκαταλειμμένο δηλαδή σιδηρουργείο, που αφού του αφαίρεσαν όλα τα σφυριά, παρέδωσαν στη χύτευση ακόμα και το ιερό αμόνι της Τέχνης.
Να γιατί σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να κατασκευάσει στο ιερό σιδηρουργείο του Ηφαίστου την ασπίδα του Αχιλλέα, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε Σόϊμπλε τοξοβόλο να χτυπάει χωρίς έλεος την φτέρνα του λαού. Και το χειρότερο;  Τα κομματικά στελέχη της χώρας χειροκροτάνε γιατί πέτυχε τον στόχο.

Αν σήμερα ζούσε ο Ιάκωβος Καμπανέλης, θα ήμουν πολύ περίεργος για το τί θα πρόσθετε στο έργο του "Το μεγάλο μας τσίρκο".
Γιατί πλέον αυτό το τσίρκο δεν έχει ούτε ζώα για να κάνει παράσταση, μονάχα θηριοδαμαστές, που ραπίζουν στα μεταλλικά τους κλουβιά τον ελληνικό αέρα.
Να γιατί χέρια ανεύθυνων υπευθύνων έκοψαν και κατέστρεψαν τόσα δέντρα στην Αρχαία Αγορά. Γιατί σε αυτή τη χώρα, χτύπησαν ακόμα και το οξυγόνο, μετατρέποντάς την σε μία απέραντη έρημο υποτέλειας και ανευθυνότητας.


Ήφαιστε, ίσως ήταν γραφτό μετά από τόσα χρόνια το ιερό σου αμόνι και η σφύρα να μετακομίσουν στις βαρειές βιομηχανίες αυτοκινήτων της Γερμανίας.
Η ανθρωπότητα δεν κάνει βήμα μπροστά, εάν δεν κάθεται μέσα σε ένα αμάξι.Σε ένα αμάξι υλισμού, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποτέλεια της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, που κάποιοι την έντυσαν καρναβαλίστικα με τον μανδύα της Δημοκρατίας.
Τώρα, αντί να ακούμε ύμνους στις Χάρητες και στις Νύμφες εντός του ιερού χώρου, ήρθε ο καιρός να ακούσουμε ξανά το "Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν" και μάλιστα μελλοθάνατοι χωρίς στεφάνι ελιάς στα κεφάλια...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΤΑΣ






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ