Πόλεμος στην Συρία, ο πόλεμος στην πόρτα μας (Δελτίο τύπου & Βίντεο)

Εκδηλώσεις


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17-1-2016 στο Ίλιον από τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ Ιλίου η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με το επίκαιρο θέμα:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ


Η εκδήλωση ήταν απόρροια προβληματισμών γύρω από τις εξωτερικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής-Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί, οι επιδιώξεις, οι συσχετισμοί δυνάμεων, η αποτίμηση της μέχρι σήμερα εξέλιξης, οι εκτιμήσεις για την συνέχεια ή και την έκβαση της όλης κρίσης στην περιοχή .

Οι ομιλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους:


ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ ΗΣΥΧΟ ( πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Πολιτικό στέλεχος ΛΑ.Ε)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΡΙΒΑ ( δρ. Γεωπολιτικής Στρατηγικής )
ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟ ( Πρέσβης ε.τ., μέλος Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ )

Προλόγισε η κ. Ντίνα Κοέδρου, μέλος του πυρήνα μας και συντονίστρια της επιτροπής κοινωνικών δράσεων – πλειστηριασμών Ε.ΠΑ.Μ, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος ενεργό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.


Ο κ. Γρίβας επισήμανε τις γεωγραφικές και γεωστρατηγικές αλλαγές στον ευρύτερο χώρο της Ευρασίας, τους συσχετισμούς που δημιουργούνται και τον γεωπολιτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα εφόσον ο λαός της αποφασίσει να της δώσει αυτή την προοπτική βγάζοντάς την από την σπείρα θανάτου που της έχει επιβληθεί από τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα.


Ο κ. Ήσυχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός γενναίου κινήματος με πατριωτικά και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά, στο Συριακό ζήτημα, τον ρόλο του ISIS στην εθνοκάθαρση που επιχειρείται αλλά και την στάση που η Ελλάδα έπρεπε να έχει επιδείξει για το Συριακό θέμα. Τέλος προσδιόρισε τον ρόλο των κινημάτων ως μια άλλη πρόταση για την υπεράσπιση του δίκαιου των λαών.


Ο κ. Χρυσανθόπουλος εστίασε στον Κουρδικό παράγοντα, την μακραίωνη ιστορία του και την δράση του σε Ιράκ, Συρία και Τουρκία. Αναφέρθηκε ακόμη στο προσφυγικό ζήτημα ως απόρροια του Συριακού πολέμου και προσέγγισε τον φόβο της Τουρκικής απειλής που επικρατεί στην κοινή γνώμη στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε. Κλείνοντας την εισήγησή του κατάδειξε την αναγκαιότητα μιας γενναίας εξωτερικής πολιτικής.


Η εισήγηση του κ. Χρυσανθόπουλου συμπεριελάμβανε και το παρακάτω βίντεο


Με το πέρας των ομιλιών υπήρξαν δώδεκα ερωτήσεις από το κοινό που παρακολούθησε τις ομιλίες με μεγάλο ενδιαφέρον, που απαντήθηκαν διεξοδικά από τους ομιλητές


Θερμά ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους τα bloggs :


Πολιτικές-πολιτιστικές συζητήσεις ( Σωτ. Μπότα)

Σφήκα & Ανεμο Αντίστασης ( Χρ. Σιούλα) τον οποίο επίσης ευχαριστούμε για την επεξεργασία του οπτικού υλικού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ