Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ







η εικόνα προφίλ της Sofia Louka
ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΑ





















Οι Γατελούζοι ξανάρθαν στη νήσο Λέσβο ...
Αυτή τη φορά όχι για να παντρευτούν την αδελφή του Ιωάννη Ε' Παλαιολόγου αλλά για να βοηθήσουν στο διαζύγιο του Ευρωπαϊκού διαχωρισμού της Ελλάδος.
Ο πάπας, ο αρχηγός του καθολικού κόσμου, αφού κουβάλησε την προσωπική του κουστωδία συν το πανάκριβο αυτοκίνητό του γιατί τα δικά μας δεν του έκαναν, έφτασε έως την Μόρια για να δει όλους αυτούς τους ανθρώπους που το παγκόσμιο μιλιταριστικό σύστημα και η οικονομική διοικητές του σαν ποτάμι οδήγησαν στην Ελλάδα, δημιουργώντας μία απέραντη γη δυστυχίας.



Εκεί που κάποτε υμνούσε τον Έρωτα η Σαπφώ, εκεί που κάποτε φιλοσοφούσε ο Πιττακός ο Μυτιληναίος, εκεί που κάποτε ζωγράφιζε ο Θεόφιλος με χρώματα απ' το Αιγαίο στην παλέτα του, εκεί που ο Οδυσσέας Ελύτης δημιουργούσε με την ποίησή του τις νέες ραψωδίες της αέναης Ομηρικής φιλοσοφίας, εκεί που ο Γεώργιος Ιακωβίδης στεφάνωνε τα πρόσωπα των παιδιών με χαμόγελα ευδαιμονίας, τώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αριθμοί και δίποδα τσουβάλια δυστυχίας...
Και απέναντί τους ο πάπας ...
Και ώ τί χαρά, θα πάρει μαζί του στο μεγάλο αεροπλάνο με τον θυρεό του Βατικανού, 10 πρόσφυγες!
Ξέχασε ο πάπας ότι οι μαθητές του Χριστού ήταν 12. Αλλά ποιός ασχολείται με τους αριθμοσυμβολισμούς;
Θα πάρει μαζί του αυτούς τους φτωχούς, ως συμβολική πράξη.
Και τί είναι ρε προκαθήμενε της καθολικής εκκλησίας, οι ανθρώπινες ζωές;
Τυράκι Μίλνερ που το αγοράζεις σε συσκευασία διαίτης και μπορείς να πάρεις όσο θέλεις;
Όσο για τους δικούς μας τους μαυροφορεμένους, δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός γιατί τους έχει καταχεριάσει ο μεγάλος Βάρναλης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Πόσες ελληνικές οικογένειες άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που τους χτύπησε η δυστυχία όσο τίποτα άλλο; Ποιοί δημοσιογράφοι σχολίασαν ότι μαζεύονται φάρμακα από Έλληνες και μάλιστα όταν δεν υπάρχουν φάρμακα στην Ελλάδα;
Ποιοί σχολίασαν ότι απλές ελληνικές οικογένειες συγκεντρώνουν τρόφιμα από αυτά που δεν έχουν;
Ποιά κανάλια πρόβαλαν μαθητές και γονείς που συγκεντρώνουν στο προαύλιο του σχολείου τους είδη αλληλεγγύης, όταν ανάμεσά τους υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να φάνε ούτε πρωϊνό;
Αλλά έχουν κάτι πιό ισχυρό από τον θυρεό στο αεροπλάνο του πάπα :
                                            
                                          Την Ελληνική ψυχή !



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Και έναν ήλιο στα μάτια τους από την πρώτη στιγμή που γεννιούνται.
Να λοιπόν γιατί ο Δημήτρης Λιαντίνης με το στόμα εκατομμυρίων Ελλήνων λέει:      
                   
                                          ´´Πρώτος τον ήλιο να βλέπω´´

Πάντα οι Έλληνες θα πορευόμαστε κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, δημιουργώντας έναν κύκλο που έξω από την περίμετρό του τα άσπρα και τα μαύρα πανωφόρια της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας θα είναι τα αδειανά πουκάμισα της παγκοσμιοποίησης.
Γιατί οι Έλληνες έχουν μόνο έναν φυσικό σύμμαχο : τον ήλιο που διαλύει κάθε σύννεφο συμφοράς.
Με ένα τραγούδι, με ένα ποτήρι κρασί, με ένα κομμάτι ψωμί, πάντα η Ελλάδα θα στήνει πανηγύρια στο παγκόσμιο στερέωμα. Και μπορεί κάποιοι να μας στερούν την "Δραπετσώνα" αλλά όχι την πίστη μας για την ζωή.
Όχι, δεν είναι θέμα πίστης, είναι θέμα πρακτικής. Γιατί άλλο πράγμα ο καθολικός πάπας, άλλο πράγμα ο Βαρθολομαίος, άλλο πράγμα ο Ιερώνυμος και άλλο οι άγιοι του λαού στο πρόσωπο του παπά Πλανά και του πατρο-Κοσμά.
Ο πάπας έφυγε. Η Μόρια άδειασε από τους θρησκευτικούς ηγέτες. Το μόνο που μένει, είναι η υγρασία της δυστυχίας, που καλείται να την στεγνώσει ο ήλιος του ελληνικού λαού.

                                  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ