ΕΥΡΩΠΗ. 21 αιώνας: Το Τέταρτο Ράιχ Παρελαύνει!

Αλιόνα Αγκέγεβα


Πριν από δύο χρόνια, στις 2 Μαΐου του 2014, έγινε μια απάνθρωπη σφαγή στην Οδησσό.

Δεκάδες κάτοικοι της Οδησσού που δεν ήταν διατεθειμένοι να αναγνωρίσουν ως κυβέρνησή τους την παράνομη χούντα, που ήρθε στην εξουσία στο Κίεβο, δολοφονήθηκαν άγρια κατά την διάρκεια του  ένοπλου πραξικοπήματος.

Πολλοί από αυτούς κάηκαν ζωντανοί εγκλωβισμένοι μέσα στο κτήριο «Σπίτι των Συνδικάτων» και όσοι κατάφεραν και πήδηξαν από τα παράθυρα των πάνω ορόφων, τους σκότωσαν χτυπώντας τους με σιδηρολοστούς.

Οι δολοφονίες έγιναν από μέλη της οργάνωσης «εκατόνταρχοι της αυτοάμυνας του ευρωμαιντάν» υπό τις διαταγές του Προέδρου της Βουλής Αντρέι Παρουμπίι (πρώην ενεργού μέλους του ναζιστικού κόμματος «Κοινωνικό Εθνικιστικό Κόμμα»), και από ακραίους χούλιγκαν (φίλαθλους)  που ήρθαν από το Ντνεπροπετρώφσκ και το Χάρκοβο τους οποίους χρηματοδοτούσε ο ολιγάρχης Ίγκορ Κολομόισκι. Πολλοί από τους επιζώντες συνελήφθησαν και δύο χρόνια τώρα παραμένουν στη φυλακή με την κατηγορία της διοργάνωσης μαζικής αναταραχής και αποσχιστικές τάσεις.

Με την ειρωνεία του παραλόγου, οι ένοχοι της σφαγής, να κατηγορούν τα θύματα ως εγκληματίες.

Ακόμη και δύο χρόνια μετά οι υπερ-αγωνιστές του «Δεξιού τομέα» την παραμονή της επετείου της τραγωδίας απειλούσαν τους κατοίκους της Οδησσού ότι αν κάποιος τολμήσει να δείξει συμπάθεια για τα θύματα, τότε χρησιμοποιήσουν εξωδικαστικές μεθόδους. Κυριολεκτικά ένας από τους ηγέτες των συμμοριών, ο Σεργκέι Στερνένκο δήλωσε «θα τους πάμε στο δάσος και θα τους σπάσουμε τα δόντια» Και όλοι ξέρουν ότι δεν θα περιορίζονταν μόνο σε αυτό.

Όμως, παρά τις απειλές και μια σειρά από προκλήσεις από μέρους του καθεστώτος του Κιέβου (όπως ανακοινώσεις σχετικά με πεδίο Κουλικόβο ότι έχουν τοποθετηθεί νάρκες ), παρά την παρουσία στην πόλη μεγάλης συγκέντρωσης τεθωρακισμένων οχημάτων και οπλισμένων μαχητών του καθεστώτος, χιλιάδες πολίτες της Οδησσού στις 2 Μαΐου πήγε στην πλατεία μπροστά από τη Βουλή των Συνδικάτων, για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων και να απαιτήσει την τιμωρία των υπευθύνων.

Καμία αντικειμενική ή ανεξάρτητη δικαστική έρευνα δεν έγινε ακόμα και δεν αναμένεται να γίνει.

Και πώς θα μπορούσαμε να ελπίζουμε να γίνει αντικειμενική έρευνα, όταν ένας από τους διοργανωτές ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής και ο δεύτερος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ουκρανίας, και κάποιοι άλλοι έχουν γίνει βουλευτές.

Επιπλέον, οι πραξικοπηματίες καταχωρούσαν μαζικά στις φωτογραφίες απανθρακωμένων πτωμάτων στα social media, που τις συνόδευαν με χαρούμενες και σκωπτικές επιγραφές. Πολλοί από αυτούς θεωρούν ακόμα το έγκλημα ως «άθλο» και ορισμένα επίσημα πρόσωπα ζητάνε ακόμη και να κάνουν αυτή τη μέρα εθνική εορτή.

Μπορείτε να φανταστείτε τους Παριζιάνους να γιορτάζουν κάθε χρόνο την γιορτή του Αγίου Βαρθολομαίου; Τους Γερμανούς να γιορτάζουν «τη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών»; ή κάποιους άλλους να έχουν κάνει γιορτή τους τα πογκρόμ ή άλλες καταστροφές και εγκλήματα;

Και όμως στο Κίεβο το μισάνθρωπο καθεστώς και οι υποστηρικτές του το πράττουν, οργανώνοντας γιορτές πάνω στα πτώματα και την ανθρώπινη δυστυχία.




Οι περισσότεροι ναζιστές του παράνομου καθεστώτος κρύβουν τα πρόσωπά τους, επειδή φοβούνται τα αντίποινα του λαού.


Οι ρούνοι SS ζωγραφισμένοι στην πλάτη του ναζιστή


Οι Γερμανικοί ποιμενικοί και τα Ροτβάιλερς προσθέτουν ναζιστικό άρωμα


Στην κατεχόμενη Οδησσό, έφεραν δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα.


Χιλιάδες άνθρωποι δεν φοβήθηκαν τους χιλιάδες ενόπλους ναζιστές και βγήκαν στους δρόμους της Οδησσού για να τιμήσουν αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο «Σπίτι των Συνδικάτων», και να απαίτησαν μια ανεξάρτητη έρευνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ''ΝΕΚΥΙΑ''